DIXIT Vic acull la conferència “La literatura com a eina per parlar de l’Alzheimer als infants”

Explicar un conte a un infant té uns beneficis que són incalculables i és bàsic que els adults siguin un exemple a l’hora de fomentar l’hàbit i el gust per la lectura. Però més enllà de despertar aquesta passió, hem de tenir present que llegir a un infant reforça el vincle amb l’adult, l’ajuda a descarregar les seves angoixes i conflictes interns, i li permet trobar una via per expressar les seves emocions, així com per descobrir i comprendre el món que l’envolta.

El 7 de novembre, DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials i el grup de recerca Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) organitzen la conferència “La literatura com a eina per parlar de l’Alzheimer als infants”. La xerrada se centrarà en la novel·la Em deia Simbad, que relata, des de la visió d’un nen de 10 anys, l’evolució de la malaltia del seu avi, la convivència entre tots dos i la resta de relacions familiars.
Aquest llibre infantil és una eina per tractar la malaltia neurodegenerativa que pateixen moltes persones grans i ofereix solucions literàries als petits problemes que poden aparèixer a les llars de cadascuna d’elles.
L’acte anirà a càrrec del seu autor, l’escriptor i director general d’Editorial Galaxia, Francisco Castro. A partir de la seva experiència treballant amb associacions de familiars de malalts d’Alzheimer i amb persones afectades, parlarà sobre com aquesta malaltia i els seus efectes poden ser assumits amb naturalitat i certa tendresa pels més petits de la casa i els seus familiars.

  • Data: 7 de novembre de 2019, a les 11 h.
  • Lloc: Sala Segimon Serrallonga. Masia Torre dels Frares. UVic-UCC (c. Perot Rocaguinarda, 17. Vic).
  • Inscripció: les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
  • Organització: DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis i grup de recerca SaMIS de la UVic-UCC.
  • Col·labora: Obra Social “la Caixa”

Tags

top