Compassats: Música i Alzheimer durant el confinament

EL PROJECTE #COMPASSATS:

El projecte #Compassats neix per acompanyar els qui conviuen amb la malaltia de l’Alzheimer, afectats i cuidadors, que en aquests moments de confinament, no poden relacionar-se més enllà de casa.

L’han impulsat desinteressadament des de SINGULAR, Música y Alzheimer, una consultora especialitzada en musicoteràpia per a persones afectades de demències i els seus cuidadors.

A aquestes persones els proposen activitats amb base musicoterapèutica a través de vídeos curts, que parteixen d’una peça musical interpretada per músics i cantants voluntaris des de casa. Els suggeriments que s’incorporen tot seguit estan pensats, des de la seva experiència, amb tota la cura i tenint presents moltes persones que
acompanyem en el dia a dia i amb qui ara no podem estar.

El projecte compta amb la valuosa col·laboració de voluntaris (músics, aficionats i professionals), de totes les edats i estils que estan aportant el seu talent i escalf per fer arribar, des de la seva llar, la música a casa dels afectats per l’Alzheimer.

La iniciativa, que va començar de manera molt senzilla, ha anat creixent amb l’adhesió d’organitzacions, professionals i persones del món de la salut, de la televisió, el periodisme, l’àmbit cultural i els esports, que estant donat el seu suport.

https://compassats.com/

COM FUNCIONA?

Mentre duri el confinament, des dels canals de comunicació de Compassats (Twitter, Facebook, web, Youtube) s’aniran publicant vídeos amb peces musicals, acompanyats d’activitats de base musicoterapèutica, elaborades per musicoterapeutes especialitzats, per fer-ho arribar a cuidadors i afectats d’Alzheimer que ara es troben a casa seva, durant la pandèmia del coronavirus.

Per poder accedir a aquestes persones i fer realitat i difusió del projecte es compta amb el suport i la implicació d’una vintena d’entitats i organitzacions que són les següents: Fundació Pasqual Maragall, Fundació Catalunya La Pedrera, Alzheimer Catalunya, Federació d’Associacions de Familiars i Malalts d’Alzheimer de Catalunya, Fundació
ACE, Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona, Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat, Associació de Familiars Alzheimer de l’Hospitalet de Llobfregat, Associació de Familiars d’Alzheimer Maresme, Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer d’Osona.

També hi col·laboren el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la Societat Catalana de Gestió Sanitària, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, Taller de Músics, Escola Superior de Música de Catalunya, Associació d’Antics Alumnes de l’Escola Casp de Barcelona, Banda Sonora Vital, Signaturit, Avatic Abogados i Gemma Bruna Comunicació.

Tags

top